Stacks Image 108

Museum Voor 1 Dag; een unieke beleving

Museum Voor 1 Dag is een bijzondere vorm van museumbezoek. Een verhalenverteller brengt de collectie samen met de bewoners tot leven. De verteller betrekt de bewoners actief in het verhaal door ze mee te laten praten, te luisteren, zien, voelen en proeven.

Museum Voor 1 Dag wordt voor een ochtend of een middag in de vertrouwde omgeving van de bewoners opgebouwd. De collectie bestaat uit cultureel erfgoed en hedendaagse kunst uit verschillende musea. De voorwerpen en verhalen maken nieuwsgierig, prikkelen de zintuigen en maken eigen verhalen en herinneringen los. Museum Voor 1 Dag wordt ervaren als een cadeautje, leerzaam, inspirerend en gezellig.

Dit project is in de regio Amersfoort helaas gestopt. We gaan alleen door met presentaties in Utrecht-stad.

Stacks Image 362
Nieuwsgierig hoe Museum Voor 1 Dag er uit ziet? Klik op de foto om direct meer beelden te bekijken!
Stacks Image 1648
Bekijk hier onze promotiefilm :
Museum Voor 1 Dag in actie!
Stichting Museum Voor 1 Dag
Stichting Museum Voor 1 Dag zet zich in om kunst en cultureel erfgoed uit musea toegankelijk te maken voor een breed publiek, met speciale aandacht voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving.
Contact
Heeft u interesse en wilt u deelnemen aan het programma als afnemer, partner of verteller? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Kijk ook op: www.facebook.com/museumvoor1dag
Partners
Museum Voor 1 Dag werkt samen met partners uit de cultuur- en zorgsector om zoveel mogelijk ouderen te bereiken en te inspireren.