Media aandacht Amersfoort Nu

PKV20130923_MV1D_7792

Free publicity is altijd welkom, zeker voor een project in de startfase. Het Amersfoortse weekblad Amersfoort Nu wilde graag een interview met Angela en Marlies om een artikel te wijden aan ons mooie project. Ook Soest Nu besteed aandacht aan Museum Voor 1 Dag. Hou de brievenbus dus in de gaten de komende weken!
Angela Manders, inhoudelijk leider

Tweede training vertellers

PKV20130919_MV1D_7753-web

Donderdag 19 september was ik te gast bij museum Flehite. Deze keer niet als bezoeker, maar als cursist. Samen met acht andere vertellers van MV1D leerde ik van Gerard Raven en Piek Theisens over het conserveren en hanteren van museale objecten. Het was een uiterst boeiende en leerzame ochtend en een voorrecht om een kijkje te kunnen nemen achter de schermen van een museum. Want achter die schermen gebeurt meer dan ik als bezoeker vermoedde. Gelukkig zijn de museumstukken die de vertellers van MV1D gaan hanteren minder kwetsbaar dan de tijdens de cursus getoonde objecten. Ik zou er niet aan moeten denken om met een glazen karaf op stap te gaan. Hoe dan ook, ik heb er heel veel zin in. Het museum brengen bij mensen, die daar zelf niet meer naar toe kunnen. Wat verrijkend moet dat zijn, voor hen en voor mezelf.
Maria Linders-Leemreize, verteller MV1D

Museum Voor 1 Dag van start in Amersfoort!

foto
Op 24 mei is het dan zover; met de ondertekening van de akte van oprichting is de stichting Museum Voor 1 Dag werkelijkheid! Het harde werk is nog maar pas begonnen, vele fondsen zijn of worden nog aangeschreven om dit project te kunnen realiseren. Met Marlies als zakelijk leider en Angela als artistiek leider en bedenker van het concept, ondersteund door het vierkoppige bestuur, moet dit ongetwijfeld een succesvol project worden.
Angela Manders